Brandblusser kopen?

Bij brandblusserkeuring.be verdelen wij enkel BENOR & CE gekeurde brandblussers.

Wij verdelen volgende types blusmiddelen 
Schuimbrandblusser

Schuimblussers zijn brandblussers op basis van water met een toegevoegd schuimvormend middel. Dit type blusmiddel wordt het meest aanbevolen omdat dit bij gebruik quasi geen nevenschade veroorzaakt en ook de zichtbaarheid bij een eventuele evacuatie niet hindert.

Onze schuimbrandblussers beantwoorden aan de strengste eisen en zijn BENOR & CE gekeurd.
Zowel verkrijgbaar als permanente druk (levensduur: 10jaar) als met inwendig drukpatroon (levensduur toestel: 20jaar)

Geschikt voor brandklassen A(vaste stoffen), B(vloeistoffen) & F(olieën & vetten)

poederblusser

Poederblussers zijn nog het meest in omloop en wellicht dus ook het best gekend. Het grote voordeel van een poederblusser is dat deze een hoog blussend vermogen hebben en daarbovenop is poeder ook een vorstvrij blusmiddel en relatief goedkoop.

Grote nadeel van een poederblusser is dat deze bij gebruik (zelfs bij een heel klein of accidenteel gebruik) een enorme ravage nalaat omdat het poeder zich letterlijk overal verspreid als een stofwolk. Het gebruik van een poederblusser kan dan ook de zichtbaarheid hinderen tijdens een eventuele evacuatie en mensen kunnen allergische reacties krijgen na contact met bluspoeder.

Reinigen dient te gebeuren door gespecialiseerde firma's en de kosten aan apparatuur die beschadigd raakt door het poeder kan al snel zorgen dat de goedkope brandblusser uiteindelijk duurkoop blijkt te zijn.

CO2 brandblusser

De CO2-Blusser, ook wel koolzuursneeuw blusser genoemd, is een gasvormig blusmiddel (koolstofdioxide) met een temperatuur van +- -80°C.

Gezien dit blusapparaat totaal geen schade of residu nalaat wordt dit vaak gebruikt bij elektrische toepassingen als bijkomende beveiliging. In horeca keukens en bij friteuses is dit type blusapparaat ook verplicht aanwezig.

Let wel dit type is niet geschikt voor brandklasse A(vaste stoffen) gezien het blusmiddel de brandhaard niet afdekt en ook snel terug verdampt.

Advies op maat nodig voor aankoop brandblussers?