Poederblusser nodig?

Poederblussers

Het meest gekende blusapparaat, een quasi alles-in-1 oplossing om te blussen, zowel geschikt voor brandklasse A, B & C.

Voordeel : goedkoper in aankoop en geschikt voor gebruik buiten (bestand tegen vriestemperaturen)
Nadeel : Enorm veel nevenschade, verminderde zichtbaarheid tijdens een eventuele evacuatie, opruimen van bluspoeder dient vaak te gebeuren door gespecialiseerde firma's.

Omwille van bovenstaande nadelen is in bepaalde brandweerzones de plaatsing van poederblussers in publiek toegankelijke inrichtingen (PTI) zoals horeca, winkels, etc... niet langer toegelaten. Check hiervoor vooraf uw lokaal politiereglement of vraag ons advies voor aankoop via onderstaand formulier.
 
Onze poederblussers beantwoorden aan de strengste eisen en zijn BENOR & CE gekeurd en zijn verkrijgbaar in voornamelijk 2 types : permanente druk of niet-permanente druk.6kg ABC poederblusser permanente druk

Poederblusser permanente druk

Toestellen met permanente druk vallen onder de Europese PED richtlijn en hebben een maximale levensduur van 10jaar. Deze toestellen zijn dus iets goedkoper in aankoop maar moeten sneller vervangen worden dan hun "professionele" variant met drukpatroon.
Onze poederlusser met permanente druk (te herkennen aan de drukwijzer / manometer op de kop van het toestel) is BENOR en CE gekeurd en voldoet aan alle Belgische wetgevingen.
Het toestel is zowel geschikt voor brandklassen A(vaste stoffen), B(vloeistoffen) & C(gassen) en wordt steeds geleverd inclusief ophangbeugel, keuringsvignet en attest geldig voor 1jaar vanaf aankoopdatum.

het meest gekozen toestel voor boten, buiten, kleine opslagloodsen of werven

6kg ABC poederblusser drukpatroon

Poederblusser met drukpatroon

Onze poederblusser met drukpatroon is BENOR en CE gekeurd en voldoet aan alle Belgische wetgevingen. Het toestel heeft een inwendig drukpatroon en kan dus tot 20jaar gekeurd en onderhouden worden conform NBN S21-050.

Het toestel is zowel geschikt voor brandklassen A(vaste stoffen), B(vloeistoffen) & C(gassen) en wordt steeds geleverd inclusief ophangbeugel, keuringsvignet en attest geldig voor 1jaar vanaf aankoopdatum.

Het poederblusapparaat met drukpatroon is eenvoudig te bedienen en bied een professionele bluscapaciteit, het toestel wordt ook in Frankrijk gefabriceerd waardoor we de lokale Europese economie ondersteunen en dit allemaal tegen een zeer schappelijke prijs.

Het meest gekozen toestel in ruimtes waar nevenschade van minder belang is zoals landbouw, opslagloodsen, werkplaatsen, buiten

Verkrijgbaar in 6kg en 9kg

Vragen over onze poederblussers?