Worden uw brandblussers

Optimaal onderhouden ?

Veelgestelde vragen

Is keuring verplicht?

Ja, de jaarlijkse keuring van brandblusapparaten is verplicht in België. Behalve voor particulieren. Al raden wij dit ook zeker aan.

Welke merken keuren jullie?

Wij keuren alle merken en alle types blusapparaten die toegelaten zijn op de Belgische markt.

Wat doen jullie nog?

Naast de keuring en verkoop van brandblussers maakt brandblusserkeuring.be ook deel uit van het netwerk producten en diensten van W.A.S.S.P. BVBA - Brandpreventie. Zo zijn wij ook gespecialiseerd in de huidige wetgevingen rond brandpreventie, het brandpreventiedossier, de opmaak van evacuatieplannen, risico-analyses, opleidingen & signalisatie. Kortom een totaalaanbod aan brandpreventie!

Moet ik een contract nemen?

Neen! Wij bieden wel contracten aan, maar is zeker geen verplichting. Of u nu een contract neemt bij ons of niet, maakt voor ons geen verschil. Wij houden uw gegevens en data van de keuring automatisch bij en contacteren u tijdig voor een volgende keuring, maar de keuze is steeds aan u !!

Hoe snel kunnen jullie komen?

Reken doorgaans ongeveer 1week. Dringende interventie nodig? Vermeld dit dan zeker bij uw offerte-aanvraag!

Krijg ik een attest?

Ja, u krijgt na de keuring een attest van onderhoud + bijhorende inventaris van uw blusapparaten. Houd deze documenten goed bij, maar mocht je ze toch verliezen dan kunt u steeds eenvoudig en GRATIS een duplicaat aanvragen.

Keuren jullie volgens een bepaalde norm?

Ja. Al onze keuringen worden uitgevoerd conform de geldende normeringen. Voor brandblussers is dit NBN S21-050, voor brandhaspels de NBN EN671-3 norm, voor nood- en veiligheidsverlichting de EN50172, .....

Komen er nog kosten bij wanneer jullie de toestellen keuren ?

Neen! De prijs op de offerte is de prijs op de factuur. Wij rekenen geen bijkomende supplementen aan voor eventueel te vervangen dichtingen, verzegeling of keuringsvignet. Kortom alle zaken die nodig zijn om het toestel te keuren zijn inbegrepen in onze offerte. Dient er toch iets vervangen of hersteld te worden dan krijgt u hiervan eerst een prijsopgave. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het vervangen van een schuimpatroon of vervanging van een defect toestel,....

In welke regio's keuren jullie ?

Wij zijn gevestigd in Kortrijk als uitvalsbasis en bedienen de regio's West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams Brabant (tot en met de Vlaamse rand rond Brussel).