Veiligheidssignalisatie

Categorie-image

Veiligheidssignalisatie zorgt voor onmiddellijke herkenning van evacuatieroutes, zonooduitgangen en locaties van eerste interventiemiddelen, zoals brandblussers of brandhaspels. Het is een belangrijk en effectief middel en daarom verplicht voor alle openbare en bedrijfsgebouwen in Belgiƫ. Brandblusserkeuring uit Heule hanteert standaard de meest recente internationale ISO7010-norm voor duidelijke signalisatie. Dit garandeert dat de symbolen altijd herkenbaar zijn, wat bijdraagt aan een veiligere omgeving voor u, uw werknemers en bezoekers. Zorg voor een optimale veiligheid met de juiste veiligheidssignalisatie.

Kies voor veiligheidssignalisatie op maat die bij uw bedrijf past!

Contacteer ons

Neem contact op voor uw veiligheidssignalisatie

Maak uw werkomgeving veiliger met onze aangepaste veiligheidssignalisatie. Ook zorgen wij ervoor dat de signalisatie binnen uw huisstijl past. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundig advies en ontdek hoe wij uw signalisatie kunnen integreren met uw bedrijfsinterieur.

Veiligheidssignalisatie die bij u past

Veiligheidssignalisatie hoeft niet storend te zijn. Wij bieden op maat gemaakte pictogrammen die perfect passen binnen uw bedrijf en interieur. Door de opmaak en materiaalkeuze van het evacuatieplan aan te passen aan uw wensen, zorgen wij voor een harmonieuze integratie van veiligheidssignalisatie in uw werkomgeving.

Uw eigen huisstijl?

Wij kunnen tevens de interne veiligheidssignalisatie aanpassen aan uw huisstijl. Denk aan de aanduiding en benamingen van lokalen, bewegwijzering, de brandblussers en meer. Zo creëert u een uniforme en professionele uitstraling binnen uw bedrijf. Kortom, wij bieden een totaal-aanpak voor al uw veiligheidssignalisatiebehoeften.

.
Product-image

Vragen over onze Veiligheidssignalisatie?

Neem gerust een kijkje bij de veelgestelde vragen onderaan.
Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Veelgestelde vragen

Ja. pictogrammen zijn verplicht in alle voor het publiek toegankelijke inrichtingen en arbeidsplaatsen zoals bedrijven, kantoorgebouwen, winkels, scholen, kinderopvang, ziekenhuizen, bibliotheken,...

Ja. Alle beschermingsmiddelen moeten steeds aangeduid worden door het bijhorende pictogram.

Neen. Beide normen zijn nog steeds wettelijk toegelaten, je mag deze enkel niet door elkaar gebruiken in hetzelfde gebouw of bedrijf. Wanneer er bijkomende pictogrammen moeten geplaatst worden doe je er wel beter aan om gelijk alles te vernieuwen naar de meest recente norm ISO7010.

Dit hangt af van de maximale kijkafstand van waaruit het pictogram zichtbaar moet zijn. Vuistregel hierin is de ISO 3864-1:2011 norm.

Deze stelt als formule (hoogte van het pictogram x60 indien geen veiligheidsverlichting bij het pictogram), x100 (indien wel veiligheidsverlichting), x200 indien het pictogram rechtstreeks deel uitmaakt van de veiligheidsverlichting.

Nemen we als voorbeeld een pictogram van 10cmx10cm dan is de maximale afstand in desbetreffende gevallen 6m (zonder verlichting), 10m (met veiligheidsverlichting), 20m (indien rechtstreeks onderdeel van de veiligheidsverlichting.

Uw vraag niet gevonden?

Neem contact op

Wij beantwoorden uw vraag binnen de 48u.