Poederblusser

De poederblussers van Brandblusserkeuring uit Heule zijn veelzijdige en krachtige brandblussers. Deze blussers zijn uitermate geschikt voor gebruik in voertuigen, werkplaatsen, magazijnen en openbare ruimtes. Het poeder verspreidt zich snel en effectief, waardoor de brandhaard direct wordt bedekt en geblust. Daarnaast zijn poederblussers bestand tegen vorst, waardoor ze ook buiten inzetbaar zijn.

Beveilig uw bedrijf met duidelijke evacuatiepictogrammen voor een veilige ontruiming

Contacteer ons

product-afbeelding

Geschikt voor het blussen van

brandklasse-a

Vaste stoffen

zoals hout, papier, textiel, verpakkingsmateriaal
brandklasse-b

Vloeistoffen

Bijvoorbeeld vetten, olie, benzine, kunststoffen, oplosmiddelen,...
brandklasse-c

Gassen

Bijvoorbeeld aardgas, propaan, butaan, LPG,...
brandklasse-1000V

Elektrische apparatuur

Veilig te gebruiken tot 1.000V mits het respecteren van 1m afstand

PRODUCTINFORMATIE

Binnen de blusapparaten heb je ook de standaard poederblusser en dat is de beste keuze voor ruimtes waar nevenschade minder belangrijk is, zoals buitenomgevingen blootgesteld aan vriestemperaturen. Of in situaties waar de wetgeving het gebruik ervan vereist, zoals bij foodtrucks en dakwerken. Hoewel deze blusser effectief is tegen branden van klasse A, B en C, veroorzaakt hij wel aanzienlijke nevenschade, wat hem minder geschikt maakt voor binnenruimtes of plekken met gevoelige apparatuur. Het is belangrijk om de brandblusser te laten keuren om zeker te zijn dat die nog optimaal werkt.

Eigenschappen

De poederblusser van ons bedrijf heeft de volgende eigenschappen:

  • Blusmiddel ABC poeder ECO-Label
  • Permanente druk steeds klaar voor gebruik
  • Opgepast: veroorzaakt veel nevenschade bij gebruik
  • BENOR & CE gekeurd
  • Keuringsattest inbegrepen bij aankoop

Bekijk de voordelen van een poederblusser en schaf hem aan

Een poederblusser is dus heel wat anders vergeleken met de CO₂-brandblusser, lithium-brandblusser en de fluorvrije schuimblusser. Iedere brandblusser heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wilt u meer weten over de voordelen en toepassingen van poederblussers? Neem vandaag nog contact met ons op voor professioneel advies en aanschaf van uw poederblusser.

.

Vragen over onze Poederblusser?

Neem gerust een kijkje bij de veelgestelde vragen onderaan.
Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Veelgestelde vragen

Een poederblusser plaats je best wanneer nevenschade van geen belang is of wanneer de omstandigheden of wetgeving het vereisen (zoals bijvoorbeeld vriestemperaturen of foodtrucks).

Een schuimblusser heeft altijd de voorkeur omwille van de geringe nevenschade en weinig hinder voor een eventuele evacuatie. Niet zeker wat je best plaatst? Vraag het ons en wij geven u gepast advies!

Poeder is niet gevoelig aan vriestemperaturen en kan dus probleemloos buiten geplaatst worden of in niet-vorstvrije ruimte. Ze zijn ook geschikt voor brandklasse C (gassen) en mogen dus in de buurt van gastellers geplaatst worden, schuimblussers niet.

Een poederblusser veroorzaakt een enorme stofwolk van poeder tijdens het blussen wat zorgt voor een sterk verminderd zicht tijdens het blussen wat het blussen en de evacuatie kan bemoeilijken. Daarnaast zorgt het ook voor vrij veel nevenschade waardoor er vaak dure reinigingskosten zijn na bijvoorbeeld accidenteel gebruik.
Uw vraag niet gevonden?

Neem contact op

Wij beantwoorden uw vraag binnen de 48u.