Evacuatieplan maken

Categorie-image

Een evacuatieplan laten maken is belangrijk om de evacuatie van aanwezigen soepel te laten verlopen en om hulpdiensten effectief te ondersteunen tijdens een noodsituatie. Brandblusserkeuring uit Heule stelt evacuatieplannen op en toont de veiligste routes om iedereen veilig uit het gebouw te evacueren. Daarnaast helpt een evacuatieplan maken bij het snel lokaliseren en inzetten van eerste interventiemiddelen en bij het identificeren van risicozones binnen het gebouw of bedrijf.

Wilt u een evacuatieplan maken voor optimale bedrijfsveiligheid?

Contacteer ons

Laat ons uw evacuatieplan opstellen

Een evacuatieplan opstellen is belangrijk om veiligheid te garanderen aan u en aan uw personeel. Daarnaast hebben wij de benodigdheden, zoals blusapparaten, in ons assortiment om u volledig van dienst te zijn. Wilt u evacuatieplan laten maken voor uw bedrijf wat voldoet aan alle veiligheidsnormen? Neem dan contact met ons op en dan zullen wij er mee aan de slag gaan.

Afwerking bij het maken van een evacuatieplan

Wanneer wij een evacuatieplan opstellen hanteren wij de internationale standaard ISO23601 als basis. Door gebruik te maken van evacuatiepictogrammen volgens ISO7010, zorgen wij voor universele herkenbaarheid en duidelijkheid in het plan. Dit maakt het evacuatieplan niet alleen effectief, maar ook eenvoudig te begrijpen voor iedereen bij brand. Daarnaast kunnen wij uw evacuatieplan maken volgens uw huisstijl. U heeft de keuze uit verschillende afwerkingen op maat, zoals drukwerk op diverse plaatmaterialen. U kunt hierbij denken acryl,forex, dibond en aluminium. Op deze manier past het evacuatieplan dat wij opstellen perfect binnen uw bedrijf en interieur.

.
Product-image

Vragen over onze Evacuatieplan maken?

Neem gerust een kijkje bij de veelgestelde vragen onderaan.
Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Veelgestelde vragen

Ja. Evacuatieplannen zijn verplicht in alle voor het publiek toegankelijke inrichtingen en arbeidsplaatsen zoals bedrijven, kantoorgebouwen, winkels, scholen, kinderopvang, ziekenhuizen, bibliotheken,...

Ja. Evacuatieplannen in appartementsgebouwen zijn een verplichting opgenomen in het AREI (Algemeen Reglement Elektrische Installaties). Het evacuatieplan dient aanwezig te zijn voor de controle van de elektrische installatie.

Minimaal dient er een evacuatieplan voorzien te worden bij elke ingang tot het gebouw en bij elke toegang tot elke verdieping. Heeft uw gebouw bijvoorbeeld 1 ingang maar 2 trappen naar de verdieping dan plaatst u dus 1 plan aan de ingang en 2 op de verdieping (telkens bij de trap).

Dit hangt af van verschillende factoren zoals of u bestaande plannen van het gebouw heeft, hoeveel plannen er dienen opgemaakt te worden en de gekozen afwerking. Neem gerust contact op met ons voor een vrijblijvende prijsopgave.
Uw vraag niet gevonden?

Neem contact op

Wij beantwoorden uw vraag binnen de 48u.