Lithium-brandblusser

De lithium-brandblusser is speciaal ontworpen voor het blussen van branden die ontstaan door lithium-ion batterijen, zoals die in laptops, smartphones en elektrische voertuigen. Deze brandblusser met lithium is onmisbaar in omgevingen met gevoelige elektronische apparatuur en nu verkrijgbaar bij Brandblusserkeuring in Heule.

Bescherm tegen batterijbranden met een lithium-brandblusser!

Contacteer ons

product-afbeelding

Geschikt voor het blussen van

brandklasse-a

Vaste stoffen

zoals hout, papier, textiel, verpakkingsmateriaal
brandklasse-b

Vloeistoffen

Bijvoorbeeld vetten, olie, benzine, kunststoffen, oplosmiddelen,...
brandklasse-f

Vetten

vet en olie branden zoals frituur- of bakolie- branden.
brandklasse-1000V

Elektrische apparatuur

Veilig te gebruiken tot 1.000V mits het respecteren van 1m afstand
brandklasse-lith

Lithium batterijen

getest en goedgekeurd voor batterijbranden zoals elektrische fietsen, steps, laptops, tablets,...

PRODUCTINFORMATIE

Batterijen zijn onmisbaar in ons dagelijks leven, denk aan elektrische fietsen, scooters, steps en laptops. Deze lithiumbatterijen brengen echter brandrisico's met zich mee, omdat lithiumbranden moeilijk te blussen zijn. De lithium-brandblusser is daarom speciaal ontwikkeld voor het bestrijden van lithiumbranden. Door de hoge dichtheid en het koelend effect van het blusmiddel kunnen deze branden effectief worden beheerst en geblust. Daarnaast is de Lith-M-FX schuimblusser in tegenstelling tot vele anderen op de markt ook geschikt voor andere types van branden waardoor u dit toestel dus niet enkel en alleen bij batterij-branden kan gebruiken, maar u met dit ene toestel dus ook voldoende heeft voor de algemene beveiliging. Daarin lijkt die ook een beetje op de CO₂-brandblusser. Daarnaast is het blusmiddel 100% fluorvrij, wat het milieuvriendelijk maakt en voldoet aan het Europees verbod op PFAS-houdend blusschuim.

Eigenschappen

De eigenschappen van onze lithium-brandblusser zijn:

  • Blusmiddel Lith-M-FX 100% fluorvrij
  • Ook geschikt voor andere types branden, zelfs voor keukens!
  • Permanente druk steeds klaar voor gebruik
  • Veroorzaakt quasi geen nevenschade bij gebruik
  • BENOR & CE gekeurd

De lithium-brandblusser is geschikt voor het blussen van deze branden

De lithium-brandblusser is geschikt voor het blussen van meerdere brandjes. Voornamelijk wordt dit blusapparaat gebruikt om batterijen te blussen. Daarnaast is de brandblusser met lithium geschikt voor branden bij:

Koop de blusser om grote branden van batterijen te voorkomen

De brandblusser met lithium is een veelzijdige, milieuvriendelijke oplossing voor het bestrijden van lithiumbranden en andere soorten branden. Investeer in de veiligheid van uw bedrijf met deze brandblusser. Heeft u al een blusapparaat en wilt u hem eigenlijk eens laten nakijken? Dat is ook mogelijk bij ons middels een keuring van uw brandblusser. Neem vandaag nog contact met ons op of kom langs bij ons in Heule en bescherm uw apparatuur en wees voorbereid op mogelijke brandincidenten.

.

Vragen over onze Lithium-brandblusser?

Neem gerust een kijkje bij de veelgestelde vragen onderaan.
Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Veelgestelde vragen

Het voornaamste brandgevaar van lithium batterijen is de zogeheten Thermal Runaway. Ons speciaal ontwikkeld Lith-M-FX blusmiddel heeft een sterker koelend effect en betere dichtheid waardoor de brand met succes kan tegengehouden of geheel gestopt worden.

Dit is het thermisch op hol slaan van de batterij waardoor de temperatuur in de batterij steeds hoger oploopt. Met als gevolg dat er schadelijke gassen vrijkomen en deze spontaan in brand vliegt met vaak zeer felle vlammen en steekvlammen als uiterlijke kenmerken. Dit proces is moeilijk te blussen net doordat de temperatuur inwendig op hol slaat en de batterij steeds spontaan terug ontsteekt.

Thermal runaway bij lithium-ionbatterijen wordt vaak veroorzaakt door factoren zoals overladenvan de batterij, mechanische beschadiging, productiefouten, chemische ontbinding en te diepe ontlading.

Lithiumbatterijbranden worden vaak gevoed door chemische reacties die warmte genereren. Gewone schuimblussers hebben slechts een beperkte koelcapaciteit en bieden dus onvoldoende koeling om de thermische reacties in de batterij te stoppen. Ons Lith-M-FX blusmiddel heeft een extra koelend effect en werd speciaal ontwikkeld en getest voor deze types branden.
Uw vraag niet gevonden?

Neem contact op

Wij beantwoorden uw vraag binnen de 48u.