Fluorvrije schuimblusser

Onze fluorvrije schuimblusser biedt uitstekende brandbestrijding zonder schadelijke PFAS-verbindingen. Ideaal voor bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden en voldoen aan de strengste milieunormen. Brandblusserkeuring uit Heule biedt met deze blusser een optimale bescherming die bovendien veilig is voor mens en natuur.

Wees voorbereid op het Europese PFAS-verbod met onze fluorvrije schuimblusser!

Contacteer ons

product-afbeelding

Geschikt voor het blussen van

brandklasse-a

Vaste stoffen

zoals hout, papier, textiel, verpakkingsmateriaal
brandklasse-b

Vloeistoffen

Bijvoorbeeld vetten, olie, benzine, kunststoffen, oplosmiddelen,...
brandklasse-f

Vetten

vet en olie branden zoals frituur- of bakolie- branden.
brandklasse-1000V

Elektrische apparatuur

Veilig te gebruiken tot 1.000V mits het respecteren van 1m afstand

PRODUCTINFORMATIE

Onze 100% fluorvrije schuimblusser is ideaal voor gebruik in kantoren, winkels, restaurants, vakantiewoningen en appartementsgebouwen. Dankzij het milieuvriendelijke schuim veroorzaakt deze blusser bijna geen nevenschade en blijft het zicht helder tijdens een evacuatie. Hier tegenover staat bijvoorbeeld de poederblusser.

Eigenschappen

De fluorvrije schuimblusser heeft de volgende eigenschappen:

  • Blusmiddel 100% FFX150 (Orchidee) fluorvrij
  • Permanente druk steeds klaar voor gebruik
  • Veroorzaakt quasi geen nevenschade bij gebruik
  • BENOR & CE gekeurd
  • Keuringsattest inbegrepen bij aankoop

Fluorvrije schuimblusser gebruikt u voor het blussen van de volgende branden

De fluorvrije schuimblusser is de meest gebruikte brandblusser. Dit blusapparaat is geschikt voor het blussen van branden van vaste stoffen (klasse A) en vloeistoffen (klasse B). Dit is onder alle blusapparaten de meest populaire, vanwege de veelzijdigheid van de blusser.

Koop uw fluorvrije schuimblusser om het Europees verbod voor te zijn

Anticipeer op het aankomende Europese verbod op PFAS in blusmiddelen en ga nu al voor onze 100% fluorvrije schuimblussers. In sommige brandweerzones zijn schuimblussers verplicht in publiek toegankelijke inrichtingen (PTI). Controleer het lokale politiereglement of neem contact met ons op voor deskundig advies bij uw aankoop.

.

Vragen over onze Fluorvrije schuimblusser?

Neem gerust een kijkje bij de veelgestelde vragen onderaan.
Geen antwoord op uw vraag gevonden?

Veelgestelde vragen

PFAS houdend blusschuim bevat schadelijke stoffen die niet afbreekbaar zijn. Onze 100% fluorvrije schuimblusser bevat dus geen schadelijke stoffen en is 100% biologisch afbreekbaar.
Daarnaast werkt de Europese Unie ook aan een verbod op PFAS-houdende blusmiddelen. Dit zit er heel binnenkort aan te komen en dus is het aanbevolen om nu reeds de overschakeling te maken wanneer er nieuwe toestellen dienen geplaatst te worden of wanneer oude toestellen vervangen worden.

Jazeker! Onze fluorvrije schuimblussers zijn TOPkwaliteit en moeten niet onderdoen voor hun voorganger.
Ze zijn tevens geschikt voor het blussen van vet- of oliebranden en zijn hierdoor ook uitermate geschikt voor in restaurants of keukens.

Bij aankoop van een nieuw toestel nemen wij de oude terug mee. Deze worden door ons afgevoerd naar een gespecialiseerde firma die deze toestellen conform VLAREMA wetgeving volledig recycleert. Indien gewenst kunt u hiervan ook een attest krijgen van ons.

Momenteel is er nog geen enkel probleem, uw huidige toestellen mag u gerust de komende jaren nog steeds laten keuren. Gaat dit over grote aantallen dan is het wellicht geen slecht idee om deze reeds in fases te beginnen vervangen door fluorvrije blusmiddelen.
Uw vraag niet gevonden?

Neem contact op

Wij beantwoorden uw vraag binnen de 48u.